top of page
Новини: Blog2
Пошук
  • Enotita

Зустріч грецької діаспори України з Вселенським Патріархом Варфоломієм



В понеділок на території Свято-Михайлівського монастиря відбулась зустріч представників грецької діаспори з Вселенським Патріархом Варфоломієм, Митрополитом Епіфанієм, Екзархом Митрополитом Михаїлом Команським та іншими.


Його Святість Патріарх Варфоломій вимовив Слово до греків України У своїй промові наголосив на тисячолітні зв'язки греків з Україною, спільну духовну традицію та важливість ромейської самоідентифікації греків закордону, яка виходить ширше за поняття еллінізму.

Після промови почалось спілкування, ближче знайомство та обмін подарунками.


Від нашого товариства та греків Києва ми подарували Його Святійшеству квіти, традиційний рушник, мапу грецьких поселень Надзов'я, картину та інші символічні подарунки.


Під час розмови учасники підкреслили свою вдячність Патріарху за надання Томосу Православній Церкві України, як надважливий історичний і духовний етап становлення нашої держави. Ми поговорили про проблеми і виклики вивчення грецької мови, використання її в духовних практиках на території України, особливості культури і мови греків, які проживають в Україні.


Атмосфера зустрічі дуже нагадувала сімейну. Незважаючи на високий статус присутніх ієрархів не відчувалось дистанції, можна було почути дотепні жарти від Патріарха та інших учасників під час розмов. Ми були вражені мудрістю, відкритістю та щирою зацікавленністю та обізнанністю Його Святійшества у різні аспектах тих питань про які ми говорили.



Крім цього, в суботу на запрошення Місії Ставропігії Вселенського Патріархату ми були присутні на священному Богослужінні за участі Вселенського Патріарха та інших ієрархів. Після чого був влаштований урочистий прийом.




48 переглядів0 коментарів
bottom of page