top of page
Новини: Blog2
Пошук
  • Enotita

Рембетіко повернулось у Київ


Останні декілька років через епідемію не так часто вдавалось разом зібратись, ще рідше була можливість разом послухати улюблену грецьку музику і потанцювати.


Вже давно разом з музикознавцем та музикантом, бузукістом Ігорем Ходжаніязовим в нас була ідея організувати спільний захід присвячений рембетіко. Рембетіко – це пісні грецьких міст і портів 1920-1930 років. Пісні біженців і вигнанців, моряків і контрабандистів – про любов, тяжке життя і шкідливі звички. Цей музичний стиль нещодавно був включений у нематеріальну спадщину ЮНЕСКО, і сьогодні переживає збільшення інтересу у світі до цього чудового стилю музики.


Ми хотіли не тільки зіграти, але і розповісти киянам більше про історію та особливості цього стилю музики, показати еволюцію і зміни у виконанні в різні роки та різні інструменти, які використовувалися і використовуються для рембетіко. Благо, шо Ігор вже зібрав непогану колекцію і показати інструменти можна не тільки на картинці, але і зіграти на них вживу.



Тому почали з історій про відомих виконавців та презентації про історію та еволюцію рембетіко в різні періоди. А закінчили живою музикою з класичними композиціями рембетіко і танцями. На завершення музиканти зіграли знамениту композицію Мізірлу на пилі.



Дякуємо Ігорю Ходжаніязову та спеціальному складу Mashala Doza за лекцію і концерт, та всім хто прийшов розділити з нами цей вечір.









26 переглядів0 коментарів
bottom of page