top of page
Новини: Blog2
Пошук
  • Enotita

Виставка творів художників греків та книжкова виставка



25 березня греки усього світу відзначатимуть 198-му річницю незалежності Греції. Але мало кому відомо, що визвольний рух греків народився саме в Україні. Міста Одеса та Київ навічно увійшли в історію боротьби за незалежність Греції.


Сьогодні в Національному музеї літератури України «ЛІГА ГРЕЦЬКИХ МИТЦІВ «ГАЛАТЕЯ» спільно Еллінським братством «Енотіта» представляє виставку художніх творів художників грецького походження та книжкову виставку щодо історії греків України та їх творчого набутку.


Представлені художні твори – це, з одного боку, колекція «Галатеї», яку зібрано головним чином з дарунків художників Донеччини - Володимира Зарбі, Володимира Донченка, Миколи Шамлі (на жаль, їх вже нема з нами) Георгія Беро, Сергія Аленгоза, з іншого, твори сучасних київських художників грецького походження – Ольги Бублик, Наталії Журавльової, Олександри Макарської, Костянтина Аврамова та Євгена Мануїлова. Живописні, графічні та керамічні твори відрізняються різноманітними темами, творчою манерою, сюжетом та композицією.

Запрошуємо усіх зацікавлених


18-31 березня 2019

Національний музей літератури України, вул. Богдана Хмельницького 11

Вхід за музейними квитками. Неділя вихідний

0 переглядів0 коментарів
bottom of page